Speleologie

Speleologie

Locatie

Comblain au Pont

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Duur

Halve Dag

Periode

Midden maart tot eind oktober

Kledij

Lange broek en iets met lange mouwen die vuil mogen worden en schoenen of laarzen die vuil mogen worden, reservekledij. Altijd 12°C in de grot

Onze Steinlein grot biedt de ideale mogelijkheid om eens te ontdekken wat 'Speleologie' eigenlijk is.

 

Onze “Steinlein” grot biedt de ideale mogelijkheid om eens te ontdekken wat Speleologie eigenlijk is.

Tijdens de speleologie kruipen we door donkere gangen en soms zelfs doorheen smalle spleten. In de grote “zalen” kunnen we rechtopstaan, maar in de gangen dienen we eerder op handen en knieën verder te gaan… De gedachte alleen al doet velen bibberen! Maar geen paniek, een begeleider loodst iedereen mee, voorzien van een helm met daarop een hoofdlamp. Samen ontdekken we de ondergrondse zalen met indrukwekkende stalagmieten en stalactieten en genieten we van de immens overheersende stilte die heerst in de grot...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Outsider beschikt over een eigen grot in Comblain au Pont, de “Steinlein” grot, zodat we zelf de controle houden over het maximum aantal “bezoekers” in onze grot (per dag). Voorts kunnen we op die manier zorgen voor het natuurbehoud: de vleermuizen houden tijdens de wintermaanden hun winterslaap in onze grot, vandaar dat de grot dan ook niet toegankelijk is voor de periode van begin november tem eind februari.

 

Onze initiatiegrot is uiterst geschikt voor mensen die nog nooit aan speleologie hebben gedaan. Het is een gevarieerd en veilig parcours, dat voor iedereen haalbaar is. Onze professionele monitoren begeleiden u en zijn dus ook altijd daar om te helpen waar het moeilijker wordt of waar iemand hulp nodig heeft.

 

De plaats van afspraak is het voormalige stationsgebouw van Comblain-au-Pont, ook wel “La Gare” genoemd. Ter plaatse kan u de rugzakjes met de pick-nick en de reservekledij achterlaten tot na de activiteit. Na afloop keren we terug zodat u zich kan omkleden en eventueel een hapje kan eten.

 

 

Escapade Aventure et Nature -

+32(0)86.214.042 - info@outsiderecoles.be

Copyright @ All Rights Reserved EAN